Na anderhalf jaar

164.000 vluchtelingenkinderen in Bangladesh mogen weer naar school

European Union 2018 / Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

Kinderen wandelen tussen de tenten van het Rohingya-vluchtelingenkamp in Cox’ Bazaar.

Meer dan 164.000 Rohingya-kinderen in de vluchtelingenkampen in Cox’s Bazar kunnen vandaag terug naar school. Dat was anderhalf jaar lang niet mogelijk door de pandemie.

Nu het aantal coronabesmettingen daalt, heeft de regering van Bangladesh aangekondigd dat leercentra ook in de vluchtelingenkampen weer open kunnen voor kinderen tot tien jaar. In de andere delen van het land was dat al op 12 september het geval.

In de kampen in Cox’s Bazar leven bijna 900.000 Rohingya, die gevlucht zijn uit Myanmar. Onder hen zijn ongeveer 456.000 kinderen, die zonder onderwijs een groter risico lopen om in kinderarbeid of een kindhuwelijk terecht te komen.

In eigen taal

Hulporganisatie Save The Children juicht de beslissing toe, maar roept de overheid ook op om andere leeftijdsgroepen snel terug naar school te laten keren. De ngo pleit ook voor een testprogramma met leerstof uit Myanmar.

‘We moeten de inspanningen verdubbelen om Rohingya-kinderen kwalitatief goed onderwijs te bieden’, zegt Onno Van Manen van Save the Children in Bangladesh. ‘Dat kan door gezinnen ervan te overtuigen hun kinderen terug naar school te sturen en door de uitrol en uitbreiding van het proefprogramma, zodat Rohingya-kinderen in hun moedertaal kunnen studeren.’

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.