Freelance journaliste
Lisa
Couderé
MO*medewerkers

Lisa volgt Latijns-Amerika op voor MO.be. Ze studeerde Spaans, Theater-, Film- en Literatuurwetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen en Latijns-Amerika Studies aan het CEDLA in Amsterdam.

Antwerpen is haar thuis. In Guatemala leeft meer familie en een stukje van haar hart na een cultureel uitwisselingsjaar. Aan Peru denkt ze warm terug nadat ze er in de hoge Andes aan het Titicaca-meer veldonderzoek deed voor haar scriptie over lokale cinemaproductie.

Al reizend, lezend, en levend leerde Lisa andere landen en mensen kennen in Latijns-Amerika.

Haar professionele carrière begon Lisa in Ecuador waar ze als Junior Assistent werkte als sociologe voor BTC in een intercultureel gezondheidsprogramma. Lisa werkte er samen met jongerenclubs van het Ministerie van Gezondheid aan een gezondheidsboek over identiteit en reproductieve rechten. Ze werkte ook met de Afro-Ecuadoraanse gemeenschap aan een participatieve video over reproductieve rechten en gezondheid.

Lisa is mede-oprichtster van het online Latijns-Amerikamagazine conSentido. Een interdisciplinair platform met een breed auteursbestand dat sinds 2012 kennis biedt over een actueel Latijns-Amerika.
Lisa is fan van (fairtrade)chocolade met Latijns-Amerikaanse cacao.

 

alle artikels van Lisa Couderé