Terrorisme neemt af

De angstboeren hebben het fout voor, zegt de Human Security Research Group. De dreiging en de realiteit van het terrorisme neemt niet toe.
Het terrorisme boert wereldwijd achteruit. Dat is de verrassende conclusie van een nieuw rapport van de Human Security Research Group. Hoe komt het dat die academische groep –gesteund door ministeries uit Canada, Groot-Brittannië, Noorwegen, Zweden en Zwitserland– ingaat tegen de algemene overtuiging dat het terrorisme nog steeds veld wint? Dat heeft alles te maken met de telmethodes, aldus de HSRG zelf. De meeste rapporten rekenen de aanslagen in Irak en Afghanistan mee, de HSRG niet omdat de aanslagen kaderen in een burgeroorlog. Bovendien, zo argumenteren de auteurs, is het erg vreemd dat wel de slachtoffers van niet-statelijk geweld in Irak en Afghanistan geteld worden, maar niet in Afrika –ook al is daar de voorbije jaren bij dergelijk geweld een veelvoud aan doden gevallen. Het rapport spreekt van een daling van het aantal slachtoffers bij terroristische aanslagen van veertig procent in vergelijking met 2001. Ook het aantal gevallen van staatsgeweld tegen mensen of gemeenschappen is de voorbije vijf jaar met tweederde gedaald.
www.humansecuritybrief.info

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.