Argentinië lanceert digitale tv eerst bij armen

In tegenstelling tot in de meeste andere landen zijn in Argentinië de meest kwetsbare gezinnen als eersten overgeschakeld van analoge naar digitale televisie.
Aan de vooravond van het WK voetbal begon de centrumlinkse regering van Cristina Fernández gratis ontvangers te verdelen in de armste wijken in het zuiden van Buenos Aires. De gezinnen kunnen daarmee digitale televisie ontvangen op hun oude televisietoestel. De overheid denkt dit jaar 1,2 miljoen van die ontvangers te verspreiden.
Vier op tien Argentijnse gezinnen betaalt op dit moment niet om televisie te kijken. Daardoor is hun aanbod beperkt want veel gratis zenders zijn enkel te ontvangen met een kabel- of satellietabonnement.  Via digitale televisie wil de overheid nu zestien openbare kanalen aanbieden, met onder meer kinder-, wetenschaps- en sportprogramma’s. Ook privézenders die een licentie kopen, kunnen hun programma’s digitaal aanbieden.
De bedoeling is dat tegen het eind van dit jaar drie kwart van de Argentijnen op digitale televisie kan overschakelen. Het digitale signaal wordt meestal verspreid via zendmasten. Via satelliet wil de overheid ook digitale televisie naar minder bereikbare gebieden brengen. In juni kregen zo 170 scholen op het platteland digitale televisie.
Ook in andere landen subsidieerde de overheid de omschakeling naar digitale televisie of verspreidde ze gratis ontvangers maar dat gebeurde meestal pas op het eind van de omschakeling, wanneer nog maar weinigen niet overgeschakeld waren en de uitdoving van analoge tv dichtbij was.
In Argentinië liep de hele omschakeling vertraging op. De uitdoving van analoge tv was voorzien voor 2019 maar zowel ambtenaren en experts verwachten dat het later wordt.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.