Geen feest voor slachtoffers mensenrechten Filipijnen

Politieke verdwijningen en moorden: het is nog steeds schering en inslag. Op 10 december 2008, de zestigste verjaardag van de Universele Rechten van de Mens (UVRM), wil het platform Stop The Killings de aandacht vestigen op deze straffeloosheid met een fakkelwake door Brussel.
Binnen de internationale campagne “Decent Work, Decent Life”, wil Stop The Killings vooral het recht op een waardig inkomen, een job en het recht op vereniging in de kijker plaatsen, zo is te lezen op de website www.stopthekillings.be.

Stem


Want niet alleen journalisten en mensenrechtenactivisten worden van hun leven beroofd omdat ze opkomen voor hun rechten en die van hun medemensen. Ook van syndicalisten, boeren en arbeiders wordt niet aanvaard dat ze hun stem verheffen. Sinds de verkiezing in 2001 van presidente Gloria Macapagal-Arroyo zijn alleen al in de Filipijnen 977 buitenrechtelijke moorden gepleegd en zijn er 201 slachtoffers van ontvoeringen gerapporteerd.

Karapatan


In het Karapatan 2008 Human Rights Report van Karapatan, een Filipijnse mensenrechtenvereniging, staan de verschillende inbreuken op de mensenrechten centraal, en de onkunde van de regering om respect en mensenrechten als basisrechten te integreren in de Filipijnen. “Ook al kunnen we op de zestigste verjaardag van de UVRM trots zijn op de vele triomfen die de mensenrechten wereldwijd al geboekt hebben, toch kennen vele volkeren overal ter wereld en in de Filipijnen nog altijd geen sociale rechtvaardigheid”, zegt Marie Hilao-Enriquez, secretatis-generaal van Karapatan.

Fakkel


Stop The Killings verzamelt op 10 december 2008 om 18.30 uur op het Muntplein in Brussel en houdt een fakkeltocht tot aan de gebouwen van het Internationaal Vakverbond, waar later op de avond ook een kunstwerk ingehuldigd zal worden.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.