StayGreenOil wordt eBay voor oude olie

Gebruikte olie, afkomstig uit fastfoodrestaurants of autogarages, is een hernieuwbare bron van energie die vaak vergeten wordt. Een nieuwe website in de VS wil het platform zijn waar aanbieders en afnemers elkaar vinden.

  • De website van Stay Green Oil

Gebruikte olie wordt nu al verhandeld, maar dat gebeurt vaak via informele kanalen. De nieuwe website, StayGreenOil, wil aanbieders en kopers met elkaar in contact brengen en een transparante handel mogelijk maken.

Veiling

De website werkt daarom met een veilingsysteem, vergelijkbaar met eBay. Aanbieders geven aan hoeveel olie ze te koop aanbieden, en de hoogste bieder wint. De site leidt het hele proces in goede banen, en neemt zelfs de financiële kant op zich, zoals facturatie en opvolging, zodat een veilige betaling gegarandeerd is.

“StayGreen is een compleet innovatieve aanpak in een industrie die rijp is voor automatisering en standaardisering van normale zakenpraktijken”, zegt Brian Davis, medeoprichter in een persbericht. “Ons platform smeedt niet alleen nieuwe banden tussen koper en verkoper, maar maakt het ook voor beide partijen mogelijk om de markt en hun noden te monitoren.”

“Olie verslijt niet”, zegt StayGreen op de site. “Het wordt alleen vuil, dus kan recyclage een kostbare grondstof redden.” Gebruikte motorolie krijgt dan bijvoorbeeld een tweede leven als glijmiddel. Dat is ook een pak zuiniger dan productie uit ruwe olie. Om 1 liter glijmiddel te maken, is vele tientallen keren minder gerecycleerde auto-olie nodig dan de ruwe variant.

 

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.