Zomerconcerten in Borgerhout

Gedurende de maanden juli en augustus komt ’t Werkhuys in Borgerhout met een nieuw evenement op de proppen: de Zomerconcerten. Deze concertenreeks moet een platform creëren voor tot nog toe onbekend muzikaal talent. Op dinsdag 7 juli mocht Lamá, een jong Antwerps collectief, de aftrap geven.
  • Haryo Sukmawanto Lam Haryo Sukmawanto
De Zomerconcerten zijn toe aan hun eerste editie. “Het is dan ook afwachten of het concept aanslaat bij de bezoekers, maar op deze manier kunnen we ook tijdens de zomer iets leuks aanbieden”, zegt Annelies Lambrechts (28), stafmedewerker in ‘t Werkhuys.
‘t Werkhuys is een socio-cultureel ontmoetingscentrum, waar je ook ruimtes kan huren voor workshops of repetities en waar op geregelde basis evenementen worden georganiseerd. “In de vakantieperiode vallen de meeste activiteiten stil en daar moest verandering in komen.”

Kansen voor talent in alternatieve circuit


Nochtans is dat niet de voornaamste doelstelling van de concertenreeks. “We willen vooral kleinere muziekgroepjes de kans geven om hun talenten te laten zien. We werken overigens niet alleen met jonge en onervaren groepen, want vaak hebben de bands die hier optreden al een heel parcours afgelegd”, vervolgt Lambrechts.
“Maar ze blijven eerder onbekend voor het grote publiek, omdat ze tot het alternatieve circuit behoren. Daar kunnen deze concerten misschien iets aan veranderen.” Elke week staat er een ander genre op het programma. Van rock over hiphop tot Indie.

Lamá


Dinsdagavond mocht Lamá, een creatieve en enthousiaste bende muzikanten, de Zomerconcerten openen. “Toen ’t Werkhuys ons vroeg om op te treden, hebben we niet lang getwijfeld”, vertelt Jan Van den Bleeken (24), gitarist en zanger van Lamá.
“We houden wel van zulke kleinschalige, leuke optredens. In intieme kring heerst er immers altijd een heel gezellige sfeer.” Eerder speelden ze op Den Dam Davert en Schapenrock, telkens kleine en alternatieve festivalletjes.

Warme sound


Dat het aangenaam vertoeven was in ’t Werkhuys zal niemand ontkennen: terwijl het buiten pijpenstelen regende, deed Lamá het publiek smelten met hun opzwepende beats en weemoedige teksten.
“Onze stijl kan je best omschrijven als een bewuste combinatie van rock, jazz en swing, maar er komt nog zoveel bij”, vervolledigt Van den Bleeken. “Van één ding kan je echter op aan: we spelen altijd akoestisch, want alleen zo krijg je een warme sound.”   

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.